MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: 18 MART KURULTAYININ COŞKU VE SİNERJİSİ TOPLUMA DALGA DALGA YAYILACAK

30 Ağustos 2018 15:30 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1069
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: 18 MART KURULTAYININ COŞKU VE SİNERJİSİ TOPLUMA DALGA DALGA YAYILACAK

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: 18 MART KURULTAYININ COŞKU VE SİNERJİSİ TOPLUMA DALGA DALGA YAYILACAK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 18 Mart 2018 Pazar günü yapılan "12. Olağan Büyük Kurultay" öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, kurultayın 21. yüzyılın dinamiklerini idrak eden güçlü bir silkinişin muştucusu olacağını belirtti.
Büyük kurultay öncesi yaptığı değerlendirmelerin tümü doğru çıkan Yalçın'ın dediği gibi, kurultayın coşkusu ve sinerjisi toplumun bütün kesimlerine dalga dalga yayıldı.
Yalçın, açıklamasında şu değerlendirme ve öngörülerle bulunmuştu:
"12. Olağan Büyük Kurultayda; 'Önce ülkem ve milletim.' diyen bilge Lider Devlet Bahçeli'nin etrafında kenetlenmiş ülkü erlerinin bu sözü yemin bilen gür sesi, göğe yükselecektir. Birleşen kalpler beraber atarken, diller hep bir ağızdan 'Millî duruş, şehitlere vefa, millete beka!' ahdini haykıracaktır. MHP'nin 12 Olağan Büyük Kurultayı; yeni bir şahlanışın, yeni bir dayanışma ve bütünleşmenin, 21. yüzyılın dinamiklerini idrak eden güçlü bir silkinişin muştucusu olacaktır. MHP'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği kurultayların anlam, tema ve misyonu, Türk tarihine dayanmaktadır. Her kurultay, ilhamını binlerce yıllık şanlı bir tarihten alan 49 yıllık kutlu bir mücadelenin yeni bir kademidir. Her kurultay; Mlliyetçi-Ülkücü Hareket için toydur, düğün bayramdır. Her kurultay; ellerin kenetlendiği, bakışların aynı ufukta birleştiği gündür. Her kurultay; bir büyük ülkünün zirvelerinde buluşan ruhların cemi, yüce bir davaya meyleden gönüllerin demidir. Her kurultay; ülkesi ve ülküsü uğrunda can ve mukaddesleri uğrunda iman tazeleyen ruhların buluştuğu mabettir. MHP kurultayları; şehitler kervanının kutlu yükünü taşıyan erlerin menzili,  istiklal ve beka yolunda azimle yürüyen yiğitlerin harman yeridir. Orada şehitlere rahmet, gazilere hürmet okunur. Orada Tanrı katına yükselen dualar ve âminler, yeminlere karışır. Orada birlikte çarpan yüreklerin nabzı duyulur.
Kurultay; ay yıldızlı al bayrağın şanlı gölgesinde, mübarek vatan toprağının kucağında hayat sürmeyi ebedî mutluluk sayan nesillerin seyran yeridir. Kurultay; vatanını canından aziz, bayrağını anasından müşfik bilen kuşakların başında sevda türküleri söylediği 'Ülkü Pınarı'dır. Kurultay; yoldaşını hiç yalnız bırakmayan, düşeni kaldıran, bir ala düşüp de aldatılanlara doğru istikameti gösteren; vefayı vazife, cefayı sefa, mihneti mükâfat bilen ve bütün bunların karşılığını da yalnızca Yaradan'dan bekleyen serdengeçtilerin vahdet noktasıdır. Kurultay; birlikte kuvvet, ayrılıkta felaket, kucaklaşmakta rahmet ve mağfiret olduğuna inananların kavuşma halkasıdır. Kurultay; hak bildiği yolda yürüme azim ve kararlılığından zerre kadar caymayanların, 2023'te yeni Kızılelma'ya vasıl olmak üzere heyecan ve şevkle yola revan olanların divanıdır. Kurultay; sadakati ziynet, doğruluğu hazine bilenlerin; önderlik için aklıselim ve bilgeliği, rehberlik için millî değerlere ölesiye bağlılığı, liyakat ve ehliyeti arayanların mekânıdır.
Güneş gibi parıltısı şimdiden Ülkücü camianın üzerine doğmakla kalmayıp bütün Türk milletinin bekası, Türkiye'nin birlik ve beraberliği manasında ufukları aydınlatan MHP 12. Büyük Kurultayı yaklaşmaktadır. Birleşen kalpler beraber atarken, diller hep bir ağızdan 'Millî duruş, şehitlere vefa, millete beka!' ahdini haykıracaktır. 18 Mart 2018 günü milliyetçi-Ülkücü irade kurultayda bir kez daha tecelli edecek, muhterem delegelerimizin lider/teşkilat/doktrin geleneğine nasıl sahip çıktığına dost düşman herkes şahit olacaktır. Liderin örse vurduğu yerden balyozlar, gürzler kalkacak; tefrikanın, fitnenin başı sonsuza kadar ezilmiş olacaktır.
12. Olağan Büyük Kurultay; Türkiye'yi 'Millî Devlet, Güçlü İktidar!' için çağlar üzerinden aşırıp 2023'ün lider ülkesi vizyonuna eriştirmeyi hedefleyen bir hareketin heyecan ve coşkusunu dünyaya duyuracaktır. Bütün dünya ve Türkiye, 18 Mart'ta bu coşkuyu hissedecek ve Kurultay'dan çıkan sinerji, toplumun bütün kesimlerine dalga dalga yayılacaktır."